U petak na riječkom Korzu tradicionalna Gastrofešta: Bit će podijeljeno 2.000 porcija friganih ribica, 2.500 bakalara i 3.000 sendviča od bakalara

481
Božićna-Gastrofešta-na-Korzu-18

U petak, 22. prosinca 2023. godine, na Trgu 128. brigade HV i na Korzu, održat će se tradicionalna Gastrofešta, zajednička predblagdanska marenda za sve građane na kojoj će se ove godine pripremati frigane ribice, bakalar na gulaš i bakalar na bijelo. Građanima će se na Gastrofešti u 11.00 sati pridružiti i gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.

Gastrofešta počinje u 9.00 sati na Trgu 128. brigade podjelom frigane ribe. Podjela bakalara na gulaš počinje u 10.30 sati, dok će u 11.00 sati ispred Gradske čitaonice na Korzu započeti i podjela kanape sendviča od bakalara na bijelo uz čašu žlahtine.

Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 2000 porcija friganih ribica i 2500 porcija bakalara na gulaš te 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3000 čaša žlahtine.

Za pripremu bakalara utrošit će se 200 kg bakalara, 100 litara maslinovog ulja, 300 kg krumpira koji su osigurali sponzori, Plodine d.d. i Brodokomerc Nova d.o.o.
Bakalar će pripremati Studentski centar Rijeka.

Kanape sendviče s bakalarom na bijelo i žlahtinu osigurali su i pripremili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, Općina Čavle i Grad Rijeka.

Gastrofeštu organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

Komentari