U organizaciji Rotary kluba Rijeka održan koncert „Budi tu“ za stipendiranje nadarenih mladih Riječana

82

I ove godine Rotary klub Rijeka organizirao je humanitarni koncert „Budi tu“, a u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, među izvođačima bili su i daroviti mladi umjetnici, stipendisti Zaklade dr. Viktor Ružić, koja djeluje u sklopu RC Rijeka. Dodjeljujući stipendije talentiranim učenicima i studentima, nastavlja se dosadašnja praksa i ujedno poštuje želja jednog od prvih rotarijanskih guvernera dr. Viktora Ružića, čije ime Zaklada i nosi, da uvijek treba voditi računa o obrazovanju i prosperitetu mladih ljudi koji će u budućnosti biti nositelji razvoja i dobrobiti našeg kraja. U sklopu dosadašnjih koncerata i humanitarnih akcija „Budi tu“ sakupilo se dovoljno sredstava za više od 40 cjelogodišnjih stipendija čime se pomoglo u školovanju isto toliko mladih, darovitih ljudi.

Nažalost, zbog pandemije i popratnih ograničenja u protekle dvije godine nismo bili u mogućnosti održati ovaj tradicionalni humanitarni koncert, ali smo unatoč tome zahvaljujući donacijama naših članova i njihovih poslovnih partnera, kao i donacijama prijateljskih Rotary klubova iz Hrvatske i inozemstva, kao i pomoći našeg Rotary distrikta 1913, uspjeli održati tu plemenitu tradiciju i nastaviti s dodjelom stipendija učenicima i studentima, nadarenim mladim Riječanima. Ovaj koncert ujedno je bio prilika da se naši stipendisti predstave i sretnu s donatorima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava, što je pokazalo dobrom odlukom i  drago mi je što smo u tome uspjeli.“, izjavio je Dominik Simčić, predsjednik Rotary kluba Rijeka.

Dominik Simčić, predsjednik RC Rijeka
Dominik Simčić, predsjednik RC Rijeka

Za organizaciju koncerta „Budi tu“ posebno je bio zaslužan istaknuti glazbenik i autor Andrej Baša, dugogodišnji član RC Rijeka, koji se je odlično snašao u ulozi voditelja programa. Na koncertu su nastupili: Andrina Frleta, Vivien Galleta, Voljen Grbac, Emilija Rukavina, Suzana Štefančić, Fran Živković i Mateo Žmak. Na klaviru su ih pratili vrhunski glazbenici Daniele Perković, Aleksandar Velenčić i Andrej Baša.

Svojim izvedbama oduševili su zahvalnu publiku koja je još jednom prepoznala plemenite ciljeve i značaj rada Zaklade dr. Viktor Ružić, kao i nužnost pomaganja talentiranim mladih ljudima koji predstavljaju budućnost i nude nadu za daljnji razvoj ovog kraja.

 

Komentari