U nedjelju od 21 sat uži centar Rijeke zatvara se za sav promet

150
nova godina

U nedjelju, 31. prosinca 2023. godine, od 22.00 sata, na pozornici na Korzu (uz Trg 128. brigade HV-a) počinje program dočeka Nove godine u organizaciji Grada Rijeke. U programu dočeka nastupaju DJ Voljen Korić, Grooversi i Gibonni.

Program počinje u 22.00 sata nastupom Grooversa, zatim u 23.00 sata nastupa Gibonni koji će okupljene uvesti u Novu godinu, a nakon nastupa Gibonnija, zabava se od 01.00 sat nastavlja uz DJ-a Voljena Korića.

Ulazak u novu godinu Rijeka će, umjesto vatrometom, obilježiti biorazgradivim konfetima.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović okupljenima će u ponoć, uz šampanjac, s pozornice čestitati 2024. godinu.

Također, u nedjelju, 31. prosinca 2023. godine, od 21 sat, pa do ponedjeljka, 1. siječnja 2024. godine, do 03,00 sata, povodom organiziranog dočeka Nove godine na Korzu te zbog sigurnosti građana, zatvorit će se za promet ulice u užem centru grada. Promet će se odvijati sjevernim koridorom.

Motorna vozila neće smjeti prometovati na dijelu Krešimirove ulice (od raskrižja s Ulicom A. Manzonia prema centru), Ulici Riva, dijelu Ulice I. Zajca (do raskrižja s Veslarskom ulicom), Adamićevoj, Zadarskoj te Splitskoj ulici.

Promet će se odvijati sjevernim koridorom.

Za trajanja privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.

TAXI vozilima će se za vrijeme privremene regulacije prometa osigurati stajalište u Ulici Ivana Pavla II, a daljnje prometovanje preko Ulice Slaviše Vajnera Čiče na sjeverni koridor ili preko Ciottine ulice u Ulicu Erazma Barčića i dalje na sjeverni koridor.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju jednosmjernom Adamićevom ulicom (smjer istok – zapad) propuštati će se do raskrižja Scarpine i Veslarske ulice te dalje Veslarskom ulicom i Ulicom Ivana Zajca u smjeru istoka, odnosno do Titovog trga gdje će se preusmjeravati sjevernim prometnim koridorom (ulicama: Školjić, Ivana Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio, F. La Guardia).

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju Krešimirovom do Žabice te dalje Ulicom Riva (smjer zapad – istok), preusmjeriti će se preko Ulice A. Manzonia na sjeverni koridor.

Autobusima u međugradskom autobusnom prometu omogućiti će se prometovanje do Trga Žabica, čime će se osigurati funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici.

Komentari