U more položen vijenac povodom blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca

28

Poštujući višegodišnju tradiciju, povodom blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, u spomen na sve stradale i nestale pomorce u more je položen vijenac.

Ovom simboličnom činu polaganju vijenca u more s broda “Vid” Lučke kapetanije u akvatoriju ispred riječke luke, nakon molitve za poginule pomorce i blagoslova, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, vlč. Mato Berišić.

Bacanje-vijenca-u-more-2-900×600

Tijekom današnjeg dana, u 13 sati brod „Vid“ će isploviti prema mjestu stradavanja broda Igrane ispred Kostrene te spuštanjem vijenca u more odati počast kostrenskim pomorcima. Molitvu će održati vlč. Ivan Stošić, župnik župe Kostrena

Pomorci, ribari, ljudi koji žive od mora i s morem u nedjelju 6. prosinca slave svog nebeskog zaštitnika sv. Nikolu biskupa. Središnja proslava u Rijeci održat će se u subotu 5. prosinca. Svečano euharistijsko slavlje u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na Žabici na rasporedu je u 19 sati i predvodit će ga fra Krunoslav Kocijan, gvardijan franjevačkog samostana na Trsatu i čuvar Trsatskog svetišta. Ove godine iznimno, zbog Odluke Stožera civilne zaštite RH tradicionalna procesija se neće održati.

Bacanje-vijenca-u-more-7

Komentari