U KBC-u Rijeka otvoren je novi odjel za Covid-19 pacijente sa 70 kreveta

36

U KBC Rijeka otvoren je novi odjel za Covid-19 pacijente sa 70 kreveta u dijelu Klinike za ginekologiju i porodništvo. Covid-odjel namijenjen je za Covid pacijente koji imaju potrebu za intenzivnom skrbi i koji imaju teške simptome, a sadrži i 5 respiratora. Za pacijente s ginekologije nema bojazni od zaraze budući da je Covid-odjel organiziran u skladu sa zdravstveno-tehničkim uvjetima.

Zamjenica ravnatelja KBC Rijeka Vladimira Vuletić za Jutarnji list kazala je kako KBC trenutno ima 244 kreveta za Covid-19 pacijente: “U KBC Rijeka balansiramo, jer moramo osim za covid pacijente osigurati zdravstvenu skrb i za pacijente kojima treba druga vrsta akutne terapije. Ovaj novi je pripremljen u skladu sa svim zdravstvenim i tehničkim uvjetima i nema bojazni za druge pacijentice s ginekologije.”

novi-covid-centar-1-540×280

Pomoćnica ravnatelja Sanja Matijević Rončević istakla je: „Mobilizirali smo kadrove svih specijalnosti, jer moramo zbrinjavati pacijente iz ove županije, ali i iz Istarske i Ličko-senjske, o kojima se ne mogu mogu skrbiti u drugim bolnicama. Dolazim iz dežurstva od 16 sati, tijekom kojih smo primili 11 akutnih pacijenata za kardiološku kliniku, a dva kardiologa su Covid pozitivna, a dva preraspoređena na druge Covid odjele. Pomalo dolazimo do maksimuma izdržljivosti,“ prenosi Jutarnji list.

Komentari