U Istri zabilježeno 4 kršitelja samoizolacije

13

Policija je uz pomoć dojava građana utvrdila 4 nova kršenja mjere samoizolacije. Radi se o 2 osobe na području Umaga, 1 osobi na području Pule i 1 osobi na području Poreča. U županiji je do sada zabilježeno ukupno 60 kršenja mjere samoizolacije.

Svi kršitelji uhvaćeni su na blokadnim punktovima pri nadziranju odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta. Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović kazala je da je kršenju mjera samoizolacije obaviješten Državni inspektorat, koji će kršiteljima dodijeliti naloge s novčanom kaznom, a građani koji su dojavili informacije upućene su zahvale.

Od ponoći su u Istri za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu sukladno vladinoj uredbi o sprječavanju širenja zaraze koronavirusom zatvoreni stalni granični prijelazi Umag, Poreč i Rovinj. Istovremeno, od 1. travnja trebali su biti otvoreni sezonski granični prijelazi za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu Umag-ACI Marina i Novigrad, no njihovo otvaranje je odgođeno.

Komentari