U Hrvatskoj u posljednja 24 sata 62 nova slučaja, od toga u PGŽ 1 novozaraženi, a 3 osobe izliječene

22

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je trenutno stanje koronavirusa u Hrvatskoj:

“U protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553. Među njima je 122 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 1.093 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 5.466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 62 u protekla 24 sata.

4.758 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu pedeset i pet osoba. Do danas je ukupno testirano 126.410 osoba, od toga 1.093 u posljednja 24 sata.”

Splitski stožer traži strože mjere za noćne klubove. “Želimo upozoriti mlade koji se sve više druže zajedno i po svadbama i po noćnim klubovima, da je danas četvero novooboljelih vezano za druženja u noćnom klubu. Jučer smo imali dvoje, a i prije dva dana smo isto imali određeni broj oboljelih vezano za noćne klubove, pa ih molim da se pridržavaju mjera. Osobito bih apelirala prema lokalnim stožerima i zajednicama da se angažiraju oko pojačanih aktivnosti vezano za rad  noćnih klubova”, kazala je za HRT Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Na području Primorsko-goranske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mladoj osobi koja se vratila s odmora u Dalmaciji. Tri osobe su izliječene. U županiji je 5 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

Komentari