U Gorskom kotaru počeo padati snijeg! Vjetar stvara velike probleme u prometu

37
Foto: Bojan Frančišković

Utjecaj visinske ciklone jutros se osjeća u cijeloj regiji, a pritom je najsunčanije u Istri. U sjeveroistočnoj struji pritječe nam vrlo hladan kontinentalan zrak, dok u višim slojevima atmosfere stiže vlažan zrak s jugozapada.

U takvoj situaciji u Gorskom kotaru i Lici počinju se javljati oborine koje će sukladno najavama intenzivnije biti u drugom dijelu dana te naročito u noći na ponedjeljak. Prema pisanju Facebook stranice Mrkopalj, u Begovom Razdolju već je počeo snijeg uz stvaranje pokrivača, javlja IstraMet.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
  • Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za prvu skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom), javlja HAK.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Trajekt na liniji 334 Porozina–Brestova ne prevozi kamp prikolice, autobuse i kamione iznad 3 tone nosivosti.

L.B.

Komentari