U borbi protiv migranata hrvatska policija jača kapacitete te se postavlja ograda

12

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović navijestio je postavljanje ograde na graničnom prijelazu Maljevac na granici s BiH, koje je predviđeno Schengenskim katalogom. Hrvatska policija jača svoje ljudske i tehničke kapacitete kako bi se što učinkovitije borila protiv ilegalnih migracija.

Prema katalogu Schengenskog aquia odvajanje graničnih prijelaza predviđeno je ogradama. Božinović je naglasio da policija više od godinu i pol jača sve svoje kapacitete kako bi se što učinkovitije borila protiv ilegalnih migracija.

Prijelaz Maljevac odabran je jer se na tom prijelazu prije izvjesnog vremena okupila velika skupina migranata koja je htjela ilegalno ući u Hrvatsku. Božinović je istaknuo da je u planu postavljanje ograda i na drugim prijelazima.

“Mi smo nekoliko dana tamo držali jake policijske efektive i sigurno bi nam, u eventualnom slučaju da se nešto slično ponovi, to pomoglo kako bi smanjili troškove vlastitih resursa”, rekao je.

Naglasio je i to da hrvatska policija ima jednu od najbrojnijih i najopremljenijih graničnih policija među svim članicama EU-a. Stoga postavljanje ograda nije znak da hrvatskoj policiji nedostaje službenika. Kapaciteti se raspoređuju u skladu s propisima, napomenuo je.

 

Komentari