U blizini škole u Istri stariji muškarac vrbovao učenicu – Njezin otac ispričao cijeli događaj

85
škola

70-godišnji muškarac u Istri u Marčani pristupio je 11-godišnjoj djevojčici koja se vraćala iz škole i pozvao je u svoj automobil rekavši da se tamo nalazi njezina majka. Za Glas Istre, otac djevojčice ispričao je cijeli događaj i upozorio ostale roditelje:

“To se dogodilo 50-ak metara od škole, u uličici koja nije prometna, kad je dijete oko 13 sati krenulo kući. Stariji muškarac, otprilike oko 70 godina s naočalama, kraće sjede kose, jako naboranog lica, u trapericama i kariranoj košulji, došao je kod mog djeteta i upitao ga želi li ići s njime u auto jer je tamo čeka njezina mama. Čim je dijete to čulo, pomislilo je da nema šanse da je ondje mama i počelo je trčati i bježati”, ispričao nam otac djevojčice i nadodao kako je o svemu obaviještena policija te ravnateljica škole.

“Učitelji, roditelji i učenici upoznati su s navedenom situacijom te su obaviješteni o potrebi pojačane opreznosti. Služba za prevenciju Policijske postaje Pula pozvana je da održi edukativne aktivnosti na navedenu temu”, izjavila je za Glas Istre ravnateljica OŠ Marčana Nensi Kaluđerović.

L.B.

Komentari