Tužiteljstvo otvorilo istragu protiv vozača kamiona koji je u Lovranu izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula studentica

74
prometna nesreća
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je 6. veljače 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, u svezi članka 215. stavak 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 41-godišnjak 30. siječnja 2024., oko 10:20 sati u Lovranu, kao suvlasnik u građevinskom obrtu te vozač kamiona sa beton pumpom, postupio protivno Zakonu o zaštiti na radu te nije osigurao da sredstva rada budu u svakom trenutku sigurna, održavana i prilagođena za rad i da se koriste u skladu sa propisima i uputama proizvođača. Osnovano se sumnja da je prije uključivanja u promet propustio adekvatno osigurati metalni stabilizator, tzv “nogu” koja se pružila izvan kolnika i pritom udarila pješakinje koje su hodale nogostupom. Oštećena 23-godišnjakinja je pritom smrtno stradala na mjestu događaja, dok je 28-godišnjakinja zadobila tešku tjelesnu ozljedu.

Komentari