Turistička zajednica grada Opatija izradila novi vodič opatijskih restorana i konoba

104
Vodič restoranima i konobama Opatije

Lokalna kuhinja predstavlja važnu odrednicu kulturnog identiteta Opatije te je upravo gastronomija postala jednim od ključnih turističkih proizvoda ovog područja. Uz dašak atraktivnog ambijenta s pogledom na morske valove, gastronomija u Opatiji doista postaje umjetnost.

Kako bi objedinila bogatu gastronomsku ponudu svoga grada, Turistička zajednica grada Opatija izradila je novi „Vodič restoranima i konobama Opatije“ koji je dostupan u Turističkom informativnom centru Opatija. Dvojezična brošura obuhvaća restorane, konobe, kavane, slastičarne i objekte brze prehrane koji su predstavljeni atraktivnim fotografijama te svim korisnim informacijama poput specijaliteta kuće, nagrada i priznanja, radnog vremena i sl. U vodiču su predstavljene i autohtone namirnice – kvarnerski škamp, maruni i šparuge te gastromanifestacije, poput Festivala čokolade, koji je tijekom godina postao važnim motivom dolaska gostiju u Opatiju u razdoblju posezone.

Opatija se nalazi u samom vrhu hrvatske gastronomije upravo zbog jedinstvene prednosti lokalnog podneblja na kojem se povezuju utjecaji Mediterana i kontinenta. Naš kraj odlikuje se izvrsnim „chefovima“ koji spajaju lokalnu tradiciju i sastojke sa suvremenim kulinarskim trendovima. Vodič je dostupan i na našim web stranicama www.visitopatija.com, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Komentari