Turisti zaključali ljubav na ‘Mostu lokota’

85
Turisti | 'Most lokota'
Turisti | 'Most lokota'

Nakon nedavno objavljene pjesme ‘Penelopa u plavom’, klasičnog storytellinga zaogrnutog u muzički blues kontekst, riječka grupa Turisti danas (01.03.) nam predstavlja ‘Most lokota’. Novi singl stiže kao osvježavajući vjetar na glazbenoj sceni, noseći sa sobom snagu riječi i melodije s potpisom Vave Simcicha koje je svojim iznimnim vokalnim izričajem i ovaj put iznijela Iva Močibob, a svirački podržali Sergej Hofman na basu, Bobo Grujičić bubnjevima te Vava na gitari. Nova pjesma nije samo glazbeni iskaz, već i poziv na duboko promišljanje o vlastitim emocijama i prolaznosti vremena.

Ovaj detalj iz riječke topografije još nije dohvatio status turističke privlačnosti poput venecijanskog Ponte dei Sospiri, ali svakim danom na njemu se sve više pronalazi zaključanih ljubavnih lokota, pa ne čudi što je i Turistima poslužio za inspiraciju. ‘Most lokota’ će bez sumnje postati neizostavan dio playlista svakog ljubitelja iskrene i emotivne glazbe.

Prateći video uradak rad je njihove stalne suradnice, riječke umjetnice Kristine Barišić.

Ova pjesma najavni je singl novog proizvoda riječkih Turista koji stiže sljedećeg četvrtka, 07. ožujka. Novo izdanje nosi jednostavan naziv “7”, a riječ je o extra playu, odnosno EP-u koji sadrži sedam ujednačenih brojeva i zajedno čine cjelinu atmosferom i lirikom.

EP je producirao Matej Zec, sniman je u studijima InquistionSound i G.I.S., Kastav, a design omota potpisuje još jedan stalni suradnik benda i jedan od najpoznatijih riječkih vizualnih umjetnika, Mladen Stipanović (studio SMART69).

Komentari