Turist razljutio i Hrvate i strance fotografijom iz Pulske arene: “Jesu li tvoji lajkovi stvarno važniji od građevine stare 2 tisuće godina?”

57

Turisti u Hrvatskoj su uvijek dobrodošli, no neki se nađu i na crnoj listi. Tamo se upisao turist koji je svratio u Pulu i izveo nešto oko čega se pokrenula žestoka rasprava i na društvenim je mrežama prouzročio niz komentara.

Na stranici Reddit fotografija tog turista našla se na popisu “Zašto mrzim turiste” pod brojem 182. Pored toga je objavljena fotografija koju je turist postavio na društvene mreže, a prikazuje turista kako radi parkour u Pulskoj areni.

Dok je u nekima fotografija izazvala oduševljenje, mnogi su napali turista zbog nepoštivanja kulturne baštine u tuđoj zemlji.

“Zar te mama nije ništa naučila? Jesu li tvoji lajkovi stvarno važniji od 2 tisuće stare građevine?”, “Odi si u svoju zemlju pa se penji na stare građevine. Vrlo si neuljudan preda ljudima iz Hrvatske”, “Zamisli da ovo radi u Italiji u Colosseumu. Dolje bi ga čekali carabinieri i ajmo bajbukana na obradu i kaznu. Vjerojatno se neće niša dogodit ak on sad skače, ali kad to vidi 27 drugih instagram kretena i pocne to radit, onda je sranje”, bili su neki od komentara.

Na to se oglasio i turist. “Ta građevina ima odličnu povijest i svakako zaslužuje poštovanje. Ali ne brinite, moje zlatno pravilo je nikad ne uništiti ništa. I ako je Arena preživjela rat, preživjet će i mene”, napisao je.

Komentari