Traže se volonteri za očuvanje bjeloglavih supova

63
volonterke_beli

Udruga Biom kao glavni koordinator s partnerima od siječnja 2023. provodi projekt LIFE SUPport koji ima za cilj očuvanje hrvatske populacije bjeloglavog supa na kvarnerskim otocima. Jedan od partnera na projektu je Javna ustanova Priroda koja upravlja Centrom za posjetitelje i oporavilištem za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu. Među najvažnijim zadacima projekta je smanjiti smrtnost ptića bjeloglavih supova koji zbog uznemiravanja od strane ljudi i uslijed drugih okolnosti ispadaju iz gnijezda te gube živote u moru.

Kako bi se to spriječilo, potrebno je informirati i educirati nautičara i građana o primjerenom ponašanju u blizini kolonija gnijezdećih supova. Za tu aktivnost udruga Biom traži pomoć volontera koji će od 15. lipnja do 15. kolovoza ove godine u paru obilaziti gumenim čamcem ključne lokacije u blizini kolonija gnijezdećih bjeloglavih supova na Cresu, Plavniku, Krku i Prviću. Minimalno predviđeno vrijeme volontiranja je mjesec dana.

volonterke_beli

Volonteri trebaju biti komunikativne i strpljive osobe koje su u mogućnosti svakodnevno se voziti gumenim čamcem, trebaju znati plivati te biti fizički spretni kako bi po potrebi mogli asistirati u spašavanju ptića bjeloglavih supova iz mora.

Tijekom radnih dana volonteru_ki će biti osiguran prijevoz gumenim čamcem od Centra Beli do obližnjih kolonija gnijezdećih bjeloglavih supova, marina i drugih ključnih lokacija. Gumenim čamcem će upravljati licencirani skiper. Volonteri imaju dva slobodna dana tjedno koja mogu provesti odmarajući na lokalnim plažama, istražujući okolicu, planinareći, promatrajući bjeloglave supove u oporavilištu i uživajući u svim drugim čarima ljeta na otoku Cresu.

palina_camac

Volonteri će biti besplatno smješteni u Centru za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli u Belom na otoku Cresu, te su osigurane dnevnice u iznosu od 20 eura po radnom danu volontera_ke. Potrebno je aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, no moguće je volontiranje i osoba koje nisu iz Hrvatske.

Više informacija doznajte na web adresi https://www.biom.hr/biom-trazi-volontere/, a zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo na email adresu volonteri@biom.hr do 5.4.2024.

Komentari