Tragična noć u Rijeci: U prometnim nesrećama na Grbcima i Adamićevoj smrtno stradale dvije mlade osobe

146
policija

Jučer, 6. listopada oko 23,35 sati i jutros u ranim jutarnjim satima dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su smrtno stradale dvije osobe.

Naime, jučer oko 23,35 sati, 20-godišnji vozač je upravljao teretnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, dok se kao putnik u vozilu nalazio 20-godišnji hrvatski državljanin.  Krećući se iz smjera naselja Grbci u smjeru Krnjeva te dolaskom do vijadukta autoceste A 7, vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste pa je izlaskom iz zavoja, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u potporni betonski zid. Nakon toga vozilo se odbilo na lijevu kolničku traku gdje se zaustavilo.

Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka, gdje su vozaču dijagnosticirane teške tjelesne ozlijede, dok je putnik uslijed zadobivenih ozljeda nešto iza ponoći preminuo.

Od 23,45 sati do 01,30 sati promet vozila na navedenom području bio je zatvoren u oba smjera te se odvijao obilaznim pravcima.

Osim toga, jutros oko 2,20 sati 21-godišnji hrvatski državljanin je u Adamićevoj ulici u Rijeci prelazio cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza te je na njega naletjelo osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji vozač.

Od siline udarca pješak je oboren na kolnik uslijed čega je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Rijeke.

Promet Adamićevom ulicom od trenutka prometne nesreće pa do 05,35 sati bio je u potpunosti zatvoren za promet.

Tijelo stradale osobe prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Komentari