Top 10 rezultat za Leonu Popović u prvom slalomu FIS Svjetskog kupa u finskom Leviju

93
leona popović
Leona Popović

Dugo smo čekali početak FIS Svjetskog kupa za skijašice. U prvoj ovogodišnjoj slalomskoj utrci FIS Svjetskog kupa, Leona Popović osvojila je 10. mjesto, svoj najbolji rezultat ostvaren u Leviju do sada te treći najbolji rezultat u karijeri nakon 6. mjesta u Schladmingu i 7. u Zagrebu prošle sezone. Spojila je dvije odlične vožnje i nastavila sjajne rezultate iz prošle sezone. Nakon prve vožnje koju je završila na 12. mjestu, Leona je ukupnim vremenom 1.52.95 nakon druge vožnje završila utrku na 10. mjestu.

Zrinka Ljutić je propustila veliku priliku jer je nakon prve vožnje bila sedma, sa samo 22 stotinke zaostatka iza trećeplasirane Mikaele Shiffrin. Nažalost nije završila drugu vožnju, napravila je pogrešku nakon drugog prolaza na kojem je imala velike 54 stotinke prednosti u odnosu na tada vodeću Saru Hector. Novu priliku za osvajanje bodova imat će već u nedjelju.

Najbrža u prvom od dva slaloma u Leviju bila je Amerikanka Mikaela Shiffrin (1:51.25) kojoj je ovo peta pobjeda na Levi Black stazi. Šveđanka Anna Swenn Larsson bila je druga sa 16 stotinki zaostatka, a treće mjesto pripalo je Slovakinji Petri Vlhovoj (+0.20).

Ove godine su na programu u Leviju dvije slalomske utrke za žene, pa će tako Leona i Zrinka imati još jednu priliku za skupljanje vrijednih slalomskih bodova u nedjelju.

Izvor: Cro Ski

L.B.

Komentari