dubrovnik turizam hrvatska
Objavljen program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

Tijekom produženog prvosvibanjskog vikenda u Hrvatskoj je ostvareno čak 369.000 dolazaka i 1,1 milijun noćenja! U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, odnosno u usporedbi s rezultatima produženog prvomajskog vikenda 2017. godine, riječ je o porastima u dolascima od 33% te 27% u noćenjima. Ovi izvrsni rezultati još jednom dokazuju da je pred nama izvrsna turistička godina, a gosti su stizali iz država koje su Hrvatsku već davno prepoznale za odmor.

Tijekom produženog vikenda je najviše noćenja ostvareno s tržišta Slovenije, Poljske, Austrije, Njemačke i Italije. Najviše noćenja ostvareno je u Dubrovniku, Poreču, Rovinju, Umagu, Medulinu i Zagrebu.

Prema podacima sustava eVisitor te sustava eCrew, u Hrvatskoj je od siječnja do kraja travnja ostvareno 1,9 milijuna dolazaka i 5,1 milijuna noćenja!

“Ostvareni rezultati turističkog prometa tijekom produženog vikenda označavaju početak vrhunca turističke godine u Hrvatskoj. Ove godine očekuje nas milijarda eura investicija u turizmu kroz čiju će se realizaciju osim povećanja prometa omogućiti i nastavak rasta prihoda koji ostvarujemo u turizmu što je izuzetno važno za daljnji razvoj destinacija“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli, dodavši da veliku važnost za privlačenje gostiju u razdobljima izvan ljetnih mjeseci ima i pozicioniranje Hrvatske kao avio destinacije u što je uloženo 30 milijuna kuna.