Thompsonov menadžment prozvao Komadinu: Kako lokalna vlast može zabraniti koncert?

249
Marko Perković Thompson

Nakon što je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare izjavio da Marko Perković Thompson ne bi trebao održati koncert u Kostreni zbog neprimjerene ikonografije, stigao je odgovor Thompsonovog menadžmenta.

Menadžment pjevača Marka Perkovića Thompsona uputio je otvoreno pismo primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini u kojem ga poziva da objasni “na što je točno mislio kada je izjavio kako lokalna vlast koncert Marka Perkovića Thompsona može zabraniti”.

Otvoreno pismo potpisuje menadžer Denis Pletikosa, a u njemu komentira izjavu Komadine u kojoj on tvrdi da “nije pobornik gospodina Thompsona u određenom dijelu pjesama koje koketiraju s određenom ikonografijom, koja je službeno zabranjena u Hrvatskoj”. Kojom se to ikonografijom Marko Perković Thompson koristi, a da je zabranjena u Republici Hrvatskoj?“, stoji u otvorenom pismu.

“Jesu li Zagreb, Zadar, Varaždin, Osijek i ostali gradovi i mjesta u kojima g. Perković redovno nastupa, manje multikulturalniji od Kostrene? Vi govorite kako su neke Thompsonove pjesme dobre, a neke mu nisu dobre, odnosno kažete da su neprimjerene. Koje su to neprimjerene pjesme kojih je Perković autor, a koje su zakonito prijavljene u HDS ZAMP-u i koje Thompson izvodi na svojim koncertima”, stoji u otvorenom pismu.

“Kako ste javno prozvali g. Perkovića, molim da ovo nama i javnosti objasnite, kako svi ne bi bili u zabludi i kako mi, suradnici Marka Perkovića Thompsona ne bi sumnjali u Vas da koristite svoju poziciju obnašatelja vlasti kako biste se bavili nezakonitim radnjama, tj. da se bavite pokušajima nezakonite diskriminacije prema pojedinim građanima Republike Hrvatske, u ovom slučaju Marka Perkovića Thompsona«, zaključuje Thompsonov menadžment.

Podsjećamo, nakon što je koncert Marka Perkovića Thompsona otkazan, direktor Komunalnog društva Kostrene Tomislav Matić objavio je da će se Thompsonov koncert ipak održati 28. travnja.

Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić nakon toga je od njega zatražio da podnese ostavku jer je, kako je kazao, nanio nepopravljivu reputacijsku štetu Kostreni i njenim mještanima.

Kako god priča oko smjena u Kostreni završila, na službenim stranicama Marka Perkovića Thompsona stoji najava koncerta koji će se u Kostreni ipak održati.

Na službenim stranicama pjevača stoji najava koncerta

Komentari