Teško bolestan Ćiro Blažević otvorio dušu: “Dragi prijatelji, možda vam više nikada neću doći”

159

Bivši izbornik Vatrenih i jedan od najvećih trenera na ovim prostorima, 86-godišnji Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru je za slovensku Sportklub televiziju otkrio kako je teško bolestan.

“Dragi prijatelji Slovenci, naša je ljubav bezgranična. Vi volite mene i ja volim vas, ali moram vam otkriti tužnu vijest, jako sam bolestan. Star sam i imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni na to što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan. Godinama sam bio i zaljubljen u Slovenku. Iz Ptuja. Nažalost, već duže vrijeme nisam bio u Sloveniji i ne znam hoću li ikada više doći. Zaista vas cijenim i poštujem. Vi ste mala Švicarska.” -rekao je Blažević.

Podsjetimo, Ćiro Blažević boluje od raka koji mu je prvi puta dijagnosticiran 2011. godine. Sedam godina ranije imao je operaciju prostate, no usprkos tome što je pobijedio dva raka, čini se kako mu se opasna bolest vratila.

Komentari