Teška prometna nesreća na autocesti A4: Poginulo 11 osoba na licu mjesta

151
policija

Teška prometna nesreća dogodila se danas oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba kada je kolnika je sletio autobus poljskih registracija.

Prema prvim informacijama poginulo je 11 osoba, a ozlijeđeni su prebačeni u zagrebačke i varaždinske bolnice. Uzrok nesreće još nije poznat.

U autobusu je bilo 44 putnika

“Zasad znamo da je smrtno stradalo 11 osoba, dok su drugi ozlijeđeni prevezeni u bolnice u Zagrebu i Varaždinu. Intervencija je završena, na terenu je još vatrogasaca koji dežuraju”, rekao je Večernjem listu županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba. Obilazak je čvor Breznički Hum – DC3 – čvor Komin. Ispred čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je u bolnici preminula još jedna osoba te da je sada broj umrlih u nesreći dvanaest.

“Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave, prema nekim informacijama radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje. 11 osoba je preminulo na licu mjesta”, rekao je Božinović. U autobusu su bile 44 osobe, od toga su 32 u bolnici.

Kaže kako postoji mogućnost da je još netko zarobljen pod autobusom, no da je, koliko je to bilo moguće, bus pregledan i da se nadaju da to ipak nije slučaj. Čeka se i popis putnika, donosi Index.

L.B.

Komentari