Sve veće nezadovoljstvo – U bolnicama održana akcija “Pet do 12”, sutra prosvjeduju prosvjetari, do kraja tjedna odluka o štrajku vozača…

121
čovijek čeka u bolnici na hitnoj

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara organizirao je danas akciju „Pet do 12” u koju su se uključile KBC Zagreb,  KBC Split i OB Dubrovnik.

Zastali su s radom na 15 minuta, pola sata, sat vremena, ovisno o organizaciji rada. Vladi poručuju da je zdravstvo ozbiljno bolesno, nužno je i već „pet do 12“ za povećanje plaća i potpisivanje kolektivnog ugovora. Premalo ih je, preopterećeni su i potplaćeni.

Traže poboljšanje uvjeta rada, da ih se vrednuje sukladno uvjetima rada. Zahtijevaju linearno povećanje uvjeta rada za sve radnike u sustavu zdravstva. Politiku i odnos prema zdravstvu treba promijeniti, poručuju i nadaju se da do štrajka ipak neće doći te da će ovakve akcije uroditi plodom.

Nezadovoljstva ima i u drugim sektorima, za sutra Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH), udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske, i Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) sazivaju konferenciju za novinare s temom „Štrajk radnika javno linijskog prijevoza putnika autobusima 9. rujna – Da ili ne?“.

Predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavili su prosvjed koji će se održati 5. rujna na Markovom trgu.

Jedno je sigurno, zakoračili su u vruću jesen…

https://www.teklic.hr/featured/prosvjed-prosvjetara-5-rujna-na-markovom-trgu-ako-iz-premijer-ne-primi-najavljuju-strajk/148859/?fbclid=IwAR1JEwNeawDwGLFFaSB3SIFYOj_yfPAb2TV095_3sSiusUzCfLmJdDtseCQ

Komentari