“Supersport Kup Hrvatske”: Rijeka pobijedila Pitomaču i izborila osminu finala!

12

Nogometaši Rijeke pobijedili su Pitomaču 7:0 i izborili plasman u osminu finala Kupa Hrvatske. Bijeli su u Pitomači opravdali ulog favorita od prve minute, a za Joaa Escovala to je bio 100. nastup u dresu Rijeke.

Rijeka je povela već u četvrtoj minuti. Obregon je pobjegao obrani Pitomače, uspio je gurnuti loptu pored vratara, ali vratnica je spasila domaćina na kratko. Bušnja je odbijanac pospremio u mrežu – 0:1.

Domaćin je nakon prvog gola Rijeke preuzeo na kratko kontrolu nad posjedom, ali bez prave prilike.

U 13. minuti. Obregon se izborio za loptu u skoku i odigrao za nadolazećeg Vuka. Napadač Rijeke ušao je u kazneni prostor, ali njegov udarac je blokiran. U nastavku iste akcije, Vuk je gurnuo loptu za Obregona koji se našao u odličnoj poziciji, ali njegov udarac je obranio vratar Zdelar.

Vučkić je okušao udarac u 18. minuti, ali njegov pokušaj lijepo reakcijom ponovo je zaustavio vratar Pitomače.

U 22. minuti nova prilika Rijeke. Smolčić je dugom loptom pronašao Bušnju koji je sjajno proigrao Obregona. Napadač Rijeke izbio je sam pred vrata Pitomače, ali vratar Zdelar sjajnom reakcijom sačuvao je svoju mrežu.

Na drugoj strani, u 26. minuti, Pitomača se našla u odličnoj prilici u kaznenom prostoru Rijeke, ali Escoval je odnio loptu ispred Milinovića.

Rijeka je zatim prijetila preko Bušnje (28′) i Vuka (30′, 33′), ali trebalo je dočekati 36. minutu za drugi gol.

Liber je odlično odigrao za Obregona koji je gurnuo za Vučkića i nogometaš Rijeke je poentirao – 0:2.

Pitomača je najveću priliku u prvom dijelu dočekala u završnici. Matej Babić, koji je ostao sam u srcu kaznenog prostora, otišao je preko grede.

Rijeka je u nastavku zaprijetila već u 47. minuti. Dupli pas Bušnje i Obregona, novi udarac Bušnje i nova obrana Zdelara. Gol je stigao samo minutu kasnije.

Bušnja je ubacio, Vuk primio loptu u kaznenom prostoru i poentirao – 0:3.

Četvrti gol stigao je u 57. minuti. Obregonov udarac završio je u bloku, Vučkić je pospremio odbijanac – 0:4.

U 68. minuti Matančić je ostao sam u kaznenom prostoru Rijeke, Zlomislić je odlično reagirao.

Rijeka je nastavila pritiskati, u 71. minuti Murić je proigrao Abassa koji je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao – 0:5.

Rijeka je do kraja utakmice još dvaput zatresla mrežu. Obregon je postigao prvijenac realiziravši najstrožu kaznu, a Abass je poentirao iz kontre za konačnih 0:7.

L.B.

Komentari