Studij logopedije na riječkom Sveučilištu među najtraženijim studijima u Hrvatskoj

95
studij logopedije

Preddiplomski studij Logopedije obilježio je 3. obljetnicu osnutka, što znači da će ove akademske godine iznjedriti svoje prve prvostupnice i prvostupnike, a početkom 2023./2024. akad. god. kreće i prva generacija diplomskog studija, najavila je prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete Marta Žuvić na svečanosti Dan studija Logopedije. Logopedski kadar, koji je u RH deficitaran, tako će od jeseni dobiti cijelu sveučilišnu petogodišnju vertikalu.

U svom osvrtu na protekle tri godine studija njegov voditelj i predstojnik Logopedskog centra Sveučilišta u Rijeci Zdravko Kolundžić istaknuo je da je vrlo brzo nakon pokretanja studija otvoren Logopedski centar, a u okviru njega i Logopedska ambulanta, kao podružnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju KBC-a Rijeka.

“Osnivanjem Centra osigurali smo nastavnu bazu za studente. Zadnjih godina studij logopedije među najtraženijim je studijima u Hrvatskoj i upisuju ga najbolji učenici”, istaknuo je.

Od osnutka studija njegov podupiratelj je i Primorsko-goranska županija, a prema riječima pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edite Stilin Županija je u protekle tri godine u rad studija i Logopedskog centra uložila 40 tisuća eura. Ocijenivši studij Logopedije jako važnim za primorsko-goranski kraj Stilin je dodala da Županija i stipendira studente tog studijskog programa kao deficitarnu struku te sufinancira logopedske tretmane za goranske učenike.

O popularnosti tog studijskog programa govori i činjenica da se za jedno upisno mjesto javi 11 kandidata. U izvođenju nastave sudjeluju 42 nastavnika, a kao jednu od posebnosti istaknuto je 496 sati praktičnog rada studenata koji se odvija pod vodstvom 29 mentora.

Komentari