Studenti, pažnja! ESN traži nove članove

11

Riječki ogranak volonterske organizacije Erasmus Student Network (ESN) u potrazi je za novim članovima

Erasmus Student Network, najveća studentska volonterska organizacija, ove je godine  proslavila svoj 30. rođendan. S više od 13 000 članova (34 000 uključujući tzv. buddies), kroz 529 lokalnih sekcija raspoređenih u 41 državu, svakodnevno pomaže više od 350 000 studenata na razmjeni.

Vodeći se principom „Students helping students“, radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene. 

ESN Hrvatska, kao dio ESN mreže, ima svoje ogranke u sedam hrvatskih gradova – Zagrebu, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Požegi i Rijeci, koja je u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. otvorila prijavnicu za članstvo. 

Osim pomoći u snalaženju u novom gradu, članovi ESN-a Rijeka nude Erasmus studentima i mnoge događaje, koje organiziraju svaki tjedan. Oni mogu biti raznih tematika jer se ESN proteže kroz više područja djelovanja, kao što su: kultura, film, sport, pomaganje potrebitima, održivost okoliša ili organiziranje izleta

No, osim planiranja i realiziranja tzv. evenata, članstvo nudi i bavljenje financijamasponzorstvima i sklapanjem partnerstava, čime se stječe sposobnost pregovaranja te poboljšanje javnog nastupa.

Dio Erasmus iskustva je ponekad i život na skromnom budžetu, stoga ESN pokušava sklopiti partnerstva s lokalnim restoranima, kafićima, trgovinama, kulturnim institucijama, zabavnim ili rekreativnim centrima, i slično, kako bi osigurali najbolje moguće uvjete za studente te im omogućili ugodan boravak za vrijeme njihove razmjene. 

Za sve kreativce i umjetnike u duši, tu je također mogućnost bavljenja grafičkim dizajnom, kao i fotografijom te videom, u sklopu tima za odnose s javnošću, koji svakodnevno radi na vanjskom izgledu udruge putem društvenih mreža te na medijskoj popraćenosti događanja za Erasmus studente. 

Članovi dobivaju priliku za: 

  • putovanja u druge države; 
  • potencijalne buduće poslovne suradnike; 
  • praksu rada u udruzi; 
  • CV koji više nije samo običan papir; 
  • praksu učenja stranih jezika; 
  • edukaciju o neprofitnim organizacijama, ali i edukaciju koja se može koristiti u struci; 
  • proširivanje vidika, iskustva te vještina; 
  • prijatelje u drugim gradovima Hrvatske i Europe; 
  • iskusiti “Erasmus kod kuće”. 

Biti dijelom ovakve organizacije velika je prilika ne samo za obogaćivanje životopisa, već i za osobni napredak što se tiče tolerancije, uključivosti, multikulturalnosti i internacionalnosti. 

Imajući na umu pozitivne povratne informacije Erasmus studenata te da je Erasmus Student Network Hrvatska dva puta proglašena najboljom ESN zemljom u Europi, ovakva se prilika ne propušta. 

Moguće je prijaviti se putem prijavnice do 12. prosinca 2019. godine. 

Detaljnije informacije o ESN-u Rijeka pronađite na mrežnoj ili Facebook stranici, a za sva pitanja i nedoumice, kontaktirajte ih na esn.rijeka@gmail.com. Također, možete posjetiti Instagram profil te YouTube kanal udruge. 

Komentari