Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije donio 3 nove odluke

87

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije donio je 3 nove odluke. Ukinuti su posjeti u domovima za starije osobe, zadržana je nastava po postojećem modeli i najavljeno poduzimanje pripremnih mjera za dodatne medicinske kapacitete.

Iz Stožera su kazali: „S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u nekim županijama i susjednim državama, otkuda često korisnici domova primaju posjete, Stožer je donio odluku da do daljnjega neće biti dozvoljeni posjeti u domovima za starije osobe kao ni izlazak van okućnica domova korisnika, osim u iznimnim situacijama kao što su primjerice, neodgodivi zdravstveni pregledi. Isto tako postojat će iznimne situacije kada će posjeti biti mogući. U slučaju da 3 dana zaredom na području Primorsko-goranske županije bude više od 50 novozaraženih dnevno, Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije uputit će prijedlog Nacionalnom stožeru za uvođenje online nastave za učenike viših razreda osnovne i učenike srednje škole“, prenosi Torpedo media.

Što se tiče stavljanja u funkciju sekundarnih i tercijarnih bolničkih kapaciteta, Stožer smatra da je na području Primorsko-goranske županije stabilna situacija te da za sada nema potrebe za navedenim, no poduzet će se sve potrebne pripremne radnje.

Komentari