Što Paul Bradbury danas misli o HTZ-u: “Oni su potpuno irelevantni, ali i skupi”

30
Izvor: Screenshot N1

Jedna šala urednika Total Croatia News Paula Bradburyja nije se svidjela Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) i zaradio je tužbu. O tome je govorio u Newsroomu na N1.

Na pitanje što je to učinio Bradbury da je zaradio tužbu, odgovorio je: “Ha! Što sam učinio… Moja odvjetnica Vanja Juričić to i sama pokušava shvatiti. Stvar je u tome da već deset godina pišem u Hrvatskoj i ništa me u vezi HTZ-a ne iznenađuje. Iskreno rečeno, sve mi je ovo totalno smiješno, bio sam šokiran kad sam dobio tužbu. Ali, moja odvjetnica Vanja je fantastična. Ona je napisala vrlo zanimljiv članak koji je objavio RTL, o kulturi SLAP tužbi. Bile su dvije tužbe. Jedna se odnosi na članak na Indexu koji nisam ja napisao, gdje su me citirali. Tužili su me za 50.000 kuna. Index nije tužen, nije tužen novinar, nego sam ja dobio tužbu. Koliko sam čuo, to je bila neovisna tužba. Drugo, na Facebooku sam objavio logo ‘Croatia full of life’ s (natpisom) ‘Croatia full of uhljebs’. To je satira. Tu su mi opet opalili kaznu od 50.000 kuna. Ako moram biti potpuno iskren, mislim da su potpuno nevažni i irelevantni. Ne sjećam se kad sam za neku njihovu inicijativu pomislio da je bila sjajna. Oni su irelevantni, ali skupi. I shvatio sam da sam zbog ove tužbe bio motiviran da pokrenem vlastitu mrežnu stranicu koja će se baviti turizmom. HTZ ima 25 godina iskustva i ulaganja, trebao bi biti na puno višoj razini u vezi promocije.”

Za svoj glavnu stranicu objasnio je da donosi 20 do 25 članaka na dan o Hrvatskoj, ali i sprema nešto novo: Sada pokrećemo novu stranicu total-croatia.com, to će biti 170 stranica najboljih informacija o Hrvatskoj, najboljih članaka o vinu, maslinovom ulju, kako doći iz Splita u Dubrovnik, iz Dubrovnika na Hvar… Sve što zanima turiste. Bit će na deset jezika. Bio sam nedavno u Ludbregu. Svi Hrvati znaju da je Ludbregu centar svijeta, ali malo tko zna da je u Ludbregu jedino certificirano čudo Vatikana u Hrvatskoj. Druga stvar je ova tužba jer sam tu odlučio povući crtu i poručiti ljudima da prestanu surađivati s tim pokvarenim sustavom. Postoje kvalitetniji biznisi koji žele surađivati.”

Sa suradnicom je, kazao je, sasvim zaobišao HTZ i pokrenuo vlastitu priču, kontaktirao zainteresirane u Poljskoj, Hilton… Na pitanje kako je došao u Hrvatsku kazao je: “Vidio sam na televiziji reklamu ‘Mediteran kakav je nekoć bio’. To je bio razlog zašto sam došao. “

 

Komentari