Što ćete zaželjeti ove godine? Dođite na Korzo i sudjelujte u humanitarnoj akciji Kuglice dobrih želja

28

Uoči početka Adventa, u Rijeci će se tijekom četvrtka i petka, 26. i 27. studenog odvijati peta po redu humanitarna akcija “Kuglice dobrih želja”.

Kao i prethodnih godina, građani će tijekom akcije u kućici postavljenoj na Korzu (ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16) moći donirati 20 kuna. Zauzvrat će dobiti kuglicu u koju će moći napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na centralni gradski bor na Korzu.

Za ovogodišnju je akciju pripremljeno 800 kuglica.

Humanitarna akcija će se tijekom oba dana odvijati od 9.30 do 20.00 sati, a volonteri, studenti  riječkog Sveučilišta, pomoći će svim zainteresiranim građanima pri izradi kuglica.

Prikupljene donacije namijenjene su Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“, odnosno za nabavu hrane i drugih potrepština za naše najpotrebitije sugrađane te Azilu za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka“.

I ovogodišnju akciju „Kuglice dobrih želja“ inicirala je Udruga studenta biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijekom.

Udruga studenta biotehnologije poziva građane da, koristeći hashtag  #kuglicedobrihželja, fotografije svojih kuglica dobrih želja podijele na društvenim mrežama te i na taj način podrže ovu tradicionalnu manifestaciju Adventa u Rijeci.

Komentari