Stiže južina – Početak vikenda dočekat ćemo s kišobranima

17

Danas će biti djelomice sunčano, ali i nestabilnije vrijeme, sredinom dana uz mogućnost lokalnih pljuskova. Na riječkom području kiša će u drugom dijelu dana biti sve češća pojava. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 23 °C.

Petak će obilježiti pretežno oblačno vrijeme, na riječkom području uz čestu kišu. Uz obalu zapadne i južne Istre prevladavat će stabilnije uz dulja sunčana razdoblja. Puhat će slabo do umjereno, na moru povremeno jako jugo. Jutarnje temperature zraka od 13 do 17 °C, dnevne vrijednosti od 20 do 24 °C.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu, naročito poslijepodne i navečer kada stiže glavnina pogoršanja vremena. Lokalno su moguće i obilnije oborine. Puhat će umjereno i jako jugo, prijepodne uz mogućnost olujnih udara. Jugo će u drugom dijelu dana naglo okrenuti na jugozapadnjak i pritom malo oslabjeti. Jutarnje temperature zraka od 14 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 23 °C, prenosi IstraMet.

Komentari