Štimac: “Unatoč nekim dvojbama oko procedure izbora, koje su izrečene na današnjoj konferenciji sindikata, nemam namjeru pokretati radni spor protiv ustanove u kojoj čitav život radim.”

952
Izvor: Screenshot YouTube

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić u ponedjeljak kazala je kako u Sindikatu smatraju da je novi ravnatelj Kliničkog bolničkog centra u Rijeci izabran nezakonito te da je riječ o izbornoj farsi, koja je neviđena od postanka Upravnog vjeća. No, prof. dr. Davor Štimac poslao je sljedeće priopćenje:

“Iako još nisam  zaprimio službenu obavijest o izboru novog ravnatelja KBC Rijeka, iz medija je vidljivo za kojeg se kandidata Upravno vijeće odlučilo. Unatoč nekim dvojbama oko procedure izbora, koje su izrečene na današnjoj konferenciji sindikata, nemam namjeru pokretati radni spor protiv ustanove u kojoj čitav život radim. Odluka o novom ravnatelju je donesena, a ja nikad nisam trošio energiju na stvari koje ne donose rezultate.

Tijekom mandata ravnatelja KBC-a Rijeka, uložio sam s timom svojih najbližih suradnika puno pozitivne energije, kako bismo KBC Rijeka transformirali u modernu bolnicu, kojoj su u središtu interesa kvaliteta i dostupnost zdravstvenih usluga našim pacijentima. Uz pomoć Ministarstva zdravstva i Vlade, počeli smo gradnju nove bolnice na Sušaku, koja se odvija u predviđenim rokovima, obnovili smo brojne bolničke odjele sredstvima Ministarstva zdravstva, vlastitim sredstvima, donacijama i sredstvima iz EU fondova.

Uz to, obradu i liječenje bolesnika smo preusmjerili prema dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama, a  po parametrima kvalitete proglašeni smo najuspješnijom akutnom bolnicom u Hrvatskoj. Isticani smo kao KBC, koji je značajno smanjio liste čekanja i financijski uspješno poslovao. Tijekom COVID-19 infekcije, sačuvali smo zdravstveni sustav od ulaska infekcije, koordinirali rad s najtežim bolesnicima za tri županije i već sad smo normalizirali rad na nivou 80 posto naših maksimalnih kapaciteta.

Za sve što smo učinili u posljednjih pet i pol godina neizmjerno sam zahvalan svim djelatnicima KBC-a, koji su slijedili ideje i učinili našu bolnicu boljim mjestom za pacijente i zaposlenike.

Nakon što prestanem obavljati dužnost ravnatelja, posvetit ću se radu u Klinici za internu medicinu, u kojoj sam predstojnik, svojoj struci – gastroenterologiji, nastavi i znanosti, kao i radu na mjestu izabranog predsjednika Europske asocijacije za gastroenterologiju, endoskopiju i nutriciju.

Nadam se da će bolnica, nakon ovog petogodišnjeg razdoblja, dovršiti započete projekte i zadovoljiti potrebe naših bolesnika, pa svima, koji će za to preuzeti odgovornost, želim puno uspjeha.”

Komentari