Stigla je najavljena promjena vremena, na autocesti vladaju zimski uvjeti – Za područje Kvarnera izdano crveno upozorenje

26

Stigla je najavljena promjena vremena. Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za 6. travnja narančasto upozorenje za područje gospićke, riječke, splitske regije, zapadne obale Istre i cijele Dalmacije. Za područje Kvarnera i Kvarnerića i Velebitskog kanala izdano je crveno upozorenje

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autoceste A1 između Bosiljeva i Otočca, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto.
 
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti. U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg (povremeno i kiša). Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje, javlja HAK.
Zbog vjetra,zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocike (I. skupina vozila) na A7 Draga-Šmrika, a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (I. i II. skupina vozila).
 
Zabrana je prometa za I. skupinu vozila na DC 102 – most Krk (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).
Na Krčkom mostu vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 5. lipnja 2021.).
Na Istarskom ipsilonu između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenja: između čvorova Cerovlje i Lupoglav zabrana je za vozila šira od 3,00 m; između čvorova Lupoglav i Vranja u oba smjera zabrana je za sve izvanredne prijevoze; između čvorova Rogovići i Ivoli u smjeru Rijeke zabrana je za izvanredne prijevoze širine veće od 3,00 m.

Komentari