‘Stay Awake’ with Chasing Nord: Novi singl i najava koncertne promocije albuma “Last Rain on Earth” 18.05.24. u riječkom Palachu

83
Chasing Nord
Chasing Nord | 'Stay Awake'

Jedni od predvodnika domaće heavy-rock scene, riječki bend Chasing Nord predstavlja video za pjesmu ‘Stay Awake’, peti singl sa svog drugog, kritički hvaljenog i odlično prihvaćenog albuma “Last Rain on Earth”. Prateće video uratke imaju i ‘Sonic Heart’‘I Feel You’Ænd Now’, i naslovna ‘Last Rain on Earth’.

Pjesma ‘Stay Awake’ jedna je od onih koja je svoj kostur dobila još u ranijim fazama benda i dugo vremena nosila radni naziv “punk,” zbog njezinog bržeg, žešćeg tempa i buntovničkog karaktera. Brojne verzije izvodili su na koncertima i puno prije izlaska drugog albuma, a njezin odjek čuo se čak i na nekoliko koncerata tijekom velike turneje u dalekoj Kini.

S cijelom pandemijom i postapokaliptičnom temom koja se provlači kroz mnoge pjesme na albumu, tema ‘Stay Awake’ vrlo brzo dobila svoj smisao, a s obzirom na trenutnu političku i vojnu situaciju, ratove i previranja u svijetu te borbu čovjeka protiv čovjeka, njezina je poruka sad snažnija nego ikad prije.

Svakako treba spomenuti da momci iz benda ne barataju odlično samo instrumentima, već se jako dobro snalaze i u video produkciji pa je tako ovo već drugi spot kojeg je bend sam snimao i montirao, a najavljuju i treći tijekom godine, za pjesmu ‘Off to Mars’.

Tekstualno i vizualno ‘Stay Awake’ poziva slušatelja da ostane lucidan i pronađe svoju unutarnju snagu te ne dozvoli da ga itko sputava i uništi mu snove. Pokazuje kolika bi mogla biti moć zajedništva kad bi se ljudi okupili oko vrijednih ciljeva.

Uz novi singl Chasing Nord najavljuje i koncertnu promociju albuma “Last Rain on Earth” 18.05.24. u riječkom Palachu, a na stageu će im se iste večeri pridružiti i odličan novi riječko-pulski sastav Cosmic Jenny.

Ostanite budni 22.03., i svaki sljedeći dan!

Komentari