Stariji muškarac iz BiH mjesecima spolno zlostavljao dijete u Istri!

119
Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 16. rujna 2021., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja državljana Bosne i Hercegovine (1952.), zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, i to dva kaznena djela spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 1. Kaznenog zakona, jednim pokušajem kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 1. u svezi s člankom 34. KZ-a, i dva kaznena djela spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 2. KZ-a, te je istoga dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog navedenih kaznenih djela. (17. 9. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je 69-godišnji okrivljenik od studenog 2020. do travnja 2021. godine, na području Istarske županije, počinio navedena kaznena djela na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je istoga dana podnijelo Županijskom sudu u Puli-Pola prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku), opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Županijski sud u Puli-Pola prihvatio je navedeni prijedlog i protiv 69-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor, navodi se u priopćenju.

L.B.

Komentari