Split dočekuje prvi cruiser nakon 9 mjeseci

41
Image by Susann Mielke from Pixabay

U petak, 18. lipnja u Split nakon dugih 9 mjeseci dolazi prvi veliki kruzer i u grad dovodi oko 1 200 putnika, koji bi se tu trebali zadržati desetak sati.

Prema riječima Vice Mihanovića, ravnatelj Lučke uprave Split, luksuzni brod na kružnim putovanjima MSC-ova Splendida, trebao bi uploviti 18. lipnja u sedam ujutro na vanjski vez splitske Gradske luke, a odlazak je najavljen istoga dana za 17 sati, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Splendida dolazi iz Krfa, a putnici će s kruzera izlaziti u grad organizirano, autobusima i pješačkim turama. Nadamo se dobroj epidemiološkoj situaciji kako bi u Split u narednim mjesecima uplovilo što više brodova s turistima – kaže Vice Mihanović.

U Split je već ovoga ponedjeljka također došao jedan kruzer, ali riječ je o daleko manjem brodu –  Belle de l’adriatique. Zadnji veći kruzer u Split je stigao lani u rujnu.

– Trenutno u najavama za ovu godinu imamo dolazak 155 kruzera u Split, ali sve je to vrlo neizvjesno i ovisi o pandemiji. Otkazi su česti. Sve je to daleko od rekordne 2016. godine kada je u Split došlo 286 kruzera, no situacija pomalo ide nabolje, a dobrim dijelom će ovisiti o nama samima – kaže ravnatelj splitske Lučke uprave.

MSC Splendida je ogroman brod, širine 38 i duljine 333 metra, može primiti preko tri tisuće putnika, a ima preko tisuću članova posade. Na kruzeru je 1.637 kabina, uključujući 43 za goste s invaliditetom ili turiste smanjene pokretljivosti. Ima čak 18 paluba, uključujući 14 za goste.

Komentari