Solidarno sa ženama Irana: Iranka pred ambasadom u Zagrebu u suzama odrezala kosu

107
škare

Danas je u Zagrebu ispred Veleposlanstva Islamske Republike Iran održana prosvjedna akcija “Solidarno sa ženama Irana” uz znakovitu poruku “Ne mogu nas sve pobiti”. 

Prosvjednu akciju organizirale su aktivistkinje iz ženskih organizacije te se na ovaj način pridružile brojnim gradovima diljem svijeta koji prosvjeduju zbog smrti 22-godišnje Mashe Amini koja je “nepropisno” nosila hijab. Od tog nemilog događaja 16. rujna do danas traju prosvjedi, a žene u znak solidarnosti šišaju kosu i pale marame.

“Glavna je poruka – žene, sloboda i život, to je slogan koji i Iranke koriste na prosvjedima. Želimo poručiti Irankama da nisu same”, rekla je za N1 jedna od organizatorica prosvjeda Rada Borić.

Danas na prosvjedu u Zagrebu bila je i Iranka Samaneh Fatemeh Riehani. Njezina majka i šest sestara žive u Iranu, a s djecom je stigla u Hrvatsku kako bi pobjegla zbog teškog položaja žena u Iranu. U Zagrebu radi kao frizerka, ovdje joj djeca idu u školu, sigurna je. U znak podrške ženama u Iranu danas je na prosvjednoj akciji odrezala svoju kosu.

L.B.

 

Komentari