Snijeg i olujna bura otežavaju promet – izdano je narančasto i žuto upozorenje

Zima nam napokon pokazuje zube

39

U unutrašnjosti Hrvatske očekuje nas promjenjivo vrijeme, mjestimice uz malo snijega, koji će se zadržavati uglavnom u predjelima gorskog područja i Slavoniji. Potkraj dana možemo ga očekivati i u ostalim područjima. Vjetar je umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji puše sjeverozapadnjak, a gorska područja zahvatit će jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura većinom od -2°C do 3°C.

Jadran danas očekuje predivno suho sunčano vrijeme, ali dosta hladno. Malo snijega može pasti u priobalnom dijelu i na otocima sjevernog Jadrana. Puhat će jaka i umjerena bura s olujnim udarima, ali do kraja dana mogla bi postupno oslabjeti. Najviše dnevne temperature kretat će se od 1°C do 5°C, piše DHMZ.

Zbog povremenog snijega u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, niskih temperatura s mogućom poledicom i povremenih olujnih udara izdano je narančasto i žuto upozorenje.

Zimski uvjeti vladaju na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog jakih olujnih bočnih udara vjetra na autocesti A1 između čvora Sveti Rok i čvora Maslenica u oba smjera, osobna vozila prometuju uz ograničenje brzine od 40 km/h te vlada zabrana prometa za I skupinu vozila.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivnenim teretnim prostorom, upozorava HAK.

Nekoliko sljedećih dana očekujte nastavak prave zime – debelih minusa i snijega!

Komentari