Slovenski policajci od ponedjeljka u štrajku, očekuje se otežan prelazak granice

14

Policijski sindikat Slovenije objavio je kako u ponedjeljak kreće bijeli štrajk koji će se odraziti na odvijanje prometa na graničnim prijelazima s Hrvatskoj, a koji počinje u 7 sati. Štrajk će trajati do opoziva, a odvija se zbog nezadovoljstva oko dogovora s bivšom vladom. Naime, nekim kategorijama policijskih službenika trebala je porasti plaća, a sadašnja vlada poništila je taj dogovor koji je zakonom donesen u rujnu bez konzultacija sa sindikatom, prenosi Hina. Slovenski mediji navode kako se očekuje da će u štrajku sudjelovati oko 5 000 policijskih službenika.

S obzirom na zakonske restrikcije za štrajk policijskih djelantika i trenutne epidemiološke prilike, moramo biti svjesni da će štrajk dugo potrajati i da se moramo pobrinuti za svoje zdravlje. U postupcima budimo temeljiti, građane i strance pri tome trebamo upoznati s razlozima našeg štrajka i objasniti da on nije usmjeren protiv njih nego protiv vlade i njene arogancije, te da ćemo se unatoč štrajkaškim aktivnostima pobrinuti za njihovu sigurnost i sigurnost imovine,“ poručili su iz Policijskog sindikata Slovenije.

Kako javljaju slovenski prometni servisi, vrijeme čekanja na ulazak u Sloveniju u jutarnjim je satima bilo je nešto dulje i čekalo se od jedan do dva sata na većim graničnim prijelazima.

Komentari