Slijede grmljavinski pljuskovi i izraženiji neverini na moru

101
oluja

Visinska ciklona polako se primiče našem kraju, a njezin vrhunac djelovanja na sjeverom Jadranu očekujemo sutra prijepodne. Pritom će biti grmljavinskih pljuskova, a izraženiji neverini neće izostati ni na moru, najavljuje IstraMet.

Srijeda prijepodne bit će najnestabilniji dan uz široko rasprostranjene nestabilnosti, zbog čega je DHMZ putem platforme Meteoalarma izdao žuti stupanj upozorenja. Njihov model ALADIN najizdašniji je oborinama koje bi lokalno mogle biti vrlo obilne.

Nakon visinske ciklone čiji su utjecaj modeli ipak vrlo dobro predvidjeli, od petka posvuda očekujemo stabilizaciju vremena, a porasti će i temperature zraka čije bi se vrijednosti za vikend ponovno mogle približiti 35 °C.

Međutim, na prognostičkim modelima javljaju se određeni “signali” kako je nakon 4-5 vrućih ljetnih dana ponovno moguća nova fronta sa sjeverozapada kontinenata. U tom slučaju, temperature bi se ponovno malo snizile uz česte grmljavinske pljuskove, naročito u kopnenom području.

Možemo vidjeti kako se 02.07. dolina sa sjeverozapada proteže preko zapadnog Balkana donoseći pad temperature zraka i pljuskove.

Komentari