Skupljao pomoć za bolesnu ženu i spiskao milijune – Na kocku je trošio do 10.000 kuna na dan

48

38-godišnji Dino Ljutić godinama je tražio pomoć za bolesnu suprugu, no i potrošio milijune namijenjene za liječenje njegove supruge. Ipak, informacija je brzo došla do ureda za sprječavanje pranja novca.

Sve je započelo 2016. godine kada je njegova supruga, 40-godišnja Ana Mari u trećem mjesecu trudnoće počela osjećati bolove u kralježnici. Liječnici su joj nakon brojnih pretraga dijagnosticirali zloćudni tumor. Agresivni rak dojke proširio se po cijelom tijelu pa su je liječnici hitno porodili u početkom osmog mjeseca trudnoće. Sina je rodila bez svijesti i nakon toga pala u komu. Dino Ljutić tada je mnogima slomio srce pričom o svojoj supruzi. Kazao je: „Liječnik je izašao. Rekao je: “Dino sjednite. Noge su mi se oduzele. Rak se proširio po cijelom tijelu, ne znamo koliko ima šanse da preživi.” Ja sam zanijemio, hoću pričati a ne mogu, usta, jezik, stoje. Kažu da idu pokušati spasiti dijete, a s njom što bude. Ne mogu se pokrenuti, ne mogu apsolutno ništa, ali bolnica neumoljivo radi dalje, pacijenti im dolaze, a ja moram izaći,“ prenosi 24 sata.

Nakon što je beba spašena, liječnici su spasili i majku s teškim posljedicama. Naime, mozak joj je doživio teško oštećenje te više nije znala čitati i pisati. Uslijedilo je teško liječenje. „Prvo što je napravila kad je došla k sebi, uzela je moju ruku i stavila je na svoje srce i to je to. Nije ništa rekla. To je prvo napravila“, u suzama je govorio Dino za 24 sata. U rujnu 2019. godine izašao je u javnost i molio za pomoć u vidu 90 000 kuna kako bi suprugu odveo na pregled u inozemstvo. Potom, 24 sata saznaje kako je u godinu dana prikupljeno 3,1 milijuna kuna.

Međutim, uskoro je Dino počeo obilaziti zagrebačke kladionice, a Ured za sprječavanje pranja novca otkrio je da je Dino prikupljeni novac trošio na kocku. Dnevno je znao potrošiti čak 10 000 kuna. Istražiteljima je kazao: „Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice“, prenosi 24 sata. Sada, prijeti mu kazna od jedne do osam godina.

Komentari