Škoro optužen za seksizam!

150

Zajednica žena HDZ-a ”Katarina Zrinski” optužila je predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru za seksizam.

“Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ najoštrije osuđuje seksistički ispad Miroslava Škore koji skandaloznom izjavom da mu je „predsjednica bila u ormaru“ vrijeđa ne samo predsjednicu RH već cijeli ženski rod. Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije. Škoro je nakon ovoga vulgarnog izgreda izgubio svako pravo da ga se naziva ‘gospodinom’. U nedostatku argumenta i programa pokušao je predsjednicu diskreditirati na temelju spola, no time je – na vlastitu žalost – samo demonstrirao svoje prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture“, stoji u njihovom priopćenju.

Naime, Miroslav Škoro je na napad aktualne predsjednice i protukandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, koja ga je optužila da je “tamburao po Americi i bio u ormaru devedesetih”, odlučio odgovoriti tako da joj postavi pitanje što je ona tada radila u njegovom ormaru.

Žene iz navedene zajednice prigovorile su mu da očito nije imao bolji argument od toga da posegne za seksističkom uvredom.

Komentari