Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci najbolja po pitanju epidemioloških mjera

160

Na poziv ravnatelja Damira Šegote, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i glavni epidemiolog NZZJZ PGŽ Dobrica Rončević posjetili su Školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Tom prilikom Pročelnica Stilin istaknula je kako Škola za primijenjenu umjetnost od početka školske godine nije imala zaraženih, kao niti jedan razred u samoizolaciji, što je najbolji rezultat po pitanju epidemioloških mjera. Također je istaknula kako će se nabaviti dva šatora dimenzija 10×5 metara, a kako bi se u jesenskom i zimskom periodu moglo nastaviti s radom izvan učionica.

Dobrica Rončević istaknuo je kako je Škola za primijenjenu umjetnost primjer kako svi učenici, profesori i izvan nastavno osoblje primjenjuju epidemiološke mjere što je i rezultiralo ovom izuzetnom primjeru.

Ravnatelj škole Damir Šegota istaknuo je kako je najbitnije što se boravak učenika u zatvorenim prostorima sveo na minimum. “Sva nastava odvija se na otvorenom prostoru, što je do sada bilo jednostavno uslijed dobrih vremenskih prilika a u dolasku su dva šatora kako bi se moglo nastaviti s ovom praksom. Također pogoduje i sam rad u malim grupama, ali ističem da je najbitnije podizanje imuniteta. Trenutno je u školi 158 učenika i 40 djelatnika i do sada niti jedan pozitivni slučaj”, rekao je Šegota.

Komentari