Sezona iznad očekivanja, PGŽ istaknuta po turističkim i epidemiološkim rezultatima

198

„Važno je reći da smo najprocjepljenija županija u RH s preko 50% cijepljenog stanovništva. Uz pridržavanje mjera, procijepljenost je ta koja je dala ove rezultate. Prema oba parametra nalazimo se u zelenom. Imamo dobru rezervu za nastavak turističke sezone i vjerujem da ćemo izdržati glavnu sezonu i solidno ući u post sezonu“, izjavio je župan Zlatko Komadina u prvom dijelu opatijskog sastanka održanim s ministrima Davorom Božinovićem i Vilijem Berošom.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je sezona bolja od očekivanja, ali da je cilj današnjeg sastanka razmotriti kako da potraje što dulje, te da Hrvatska dosegne i 70 posto rekordnog ostvarenja iz 2019.

„Učinjeni su maksimalni napori da ova sezona bude što bolja i uspješnija. Brojevi govore o jednom zajedničkom naporu koji su omogućili ovu turističku sezonu iznad svih očekivanja“, zaključio je Plenković, te riječ prepustio županu Zlatku Komadini i gradonačelniku Opatije Fernandu Kiriginu koji su istaknuli kako su brojevi odlični, odnosno da veliki broj turista boravi na prostoru županije, tj. grada.

Hrvatska je u ovoj godini do sada primila preko 7 milijuna turista, te je s današnjim danom prešla ukupnu brojku turista u 2020. godini. Godina 2019. bila je pak rekordna. Hrvatska je tada imala preko dvadeset milijuna turista, 108 milijuna noćenja i preko 12 milijardi prihoda.

Premijer Plenković zahvalio je svima koji su uložili velike napore da u COVID uvjetima ovogodišnja turistička sezone bude što bolja, dok je župan Zlatko Komadina uputio zahvale svima, a posebice zdravstvenim i turističkim djelatnicima, koji su doprinijeli dobrim epidemiološkim i turističkim rezultatima u našoj županiji.

Današnjem sastanku Vlade s turističkim sektorom prisustvovali su brojni ministri, predstavnici turističkog sektora, župani priobalnih županija te predstavnici niza turističkih kompanija. U uvodnom dijelu okupljene su pozdravili župan Zlatko Komadina, opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin i većinski vlasnik Liburnia Riviera hoteli Peter Lurssen.

Komentari