Samo veliki skok brojki novozaraženih može spriječiti popuštanje. Evo što se otvara 1. ožujka

25

Prema pisanju Indexa, popuštanje mjera 1. ožujka je gotova stvar, a spriječiti ga može samo značaj skok broja novozaraženih. Sljedećeg ponedjeljka otvorit će se terase kafića i restorana. Odnosno, plan je da se otvore isključivo terase, a zatvoreni dijelovi terasa i restorana ostat će zatvoreni. Gosti će u ugostiteljski objekt moći ulaziti samo zbog korištenja toaleta, prenosi Index.

Ujedno, popuštanje će se odnositi i na segment sporta. Bit će dopušten sport za djecu u zatvorenom, ali otvaranja bi trebalo biti i za ostali sport na otvorenom. Sport u zatvorenom neće se u potpunosti otvoriti.  Upitno je hoće li se otvoriti i u kojoj mjeri sportski klubovi.

Izvjesno je i otvaranje sajmova na otvorenom, no bez ugostiteljskih sadržaja, prenosi Indeks. Dozvoljeni broj ljudi na okupljanjima ne bi se trebao značajnije mijenjati, no moguće su manje korekcije. Moguće je da ograničenje okupljanja osoba iz više od dva kućanstva od zabrane postane preporuka.

Podsjetimo, Božinović je o otvaranju rekao: “Razgovori su već počeli ovaj tjedan, ključni razgovori u vladu idu sredinom tjedna. Sve ovisi o situaciji koja je dobra unatoč blagom porastu. Hrvatska je u samom vrhu zemalja EU kad govorimo o incidenciji, od nas su trenutno bolje samo dvije zemlje, to govori o povoljnoj situaciji. Naravno da moramo nastaviti pratiti sve što se događa i u Hrvatskoj i oko nje i u tom smislu ćemo razgovarati i s resornim ministrima i cilj nam je da se što više toga normalizira, da se što više ekonomskih aktivnosti pokrene. Sigurno da mi 1. ožujka nećemo otvoriti sve kao što je bilo prije, ali ako se ovakvi trendovi nastave razvijati, da ono što jesmo najavljivali, a to je mogućnost popuštanja, to postoji. Sad nije trenutak da budem konkretniji, bar ne prije ovih sastanaka koji nam slijede“, prenosi Index.

Komentari