Salečić: “Tko je dozvolio da imamo vašar na Korzu, gdje se prodaju čarape, kobasice, med, cvijeće?” Gradonačelnik: “Imali smo to što smo imali i to se više neće ponoviti”

119
korzo
Foto: Maks Kosjek FB

Na Aktualnom satu 27. sjednice Gradskog vijeća Robert Salečić (Unija) je kazao kako ga zanima tko je dozvolio da imamo vašar na Korzu, gdje se prodaju čarape, kobasice, med, cvijeće. Gdje je taj koji je to odlučio to vidio. Nije protiv toga da to bude, ali smatra da se to treba organizirati na sporednim prostorima, odnosno na trgovima. Ubili smo tržnice, a sada još od Korza radimo vašar od Korza.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako se slaže se s vijećnikom Salečićem. “Kada ste dobronamjerni i želite izaći u susret, onda se zna dogoditi da oni kojima ste izašli u susret iskoriste vašu dobronamjernost. Nama se obratila Udruga Jabuka, registrirana kao udruga branitelja sa zahtjevom za korištenje prostora. Iz najbolje namjere, a temeljem činjenice da se Adamićeva trenutno rekonstruira, dopušteno im je da svoje aktivnosti obavljaju na Korzu”. Kaže da nije sretan zbog toga, jer nakon onog što se dogodilo nedavno na Korzu, svaki takav budući zahtjev morat će se dobro preispitati i ne dozvoliti da se takav vašar dogodi na Korzu. “Nažalost imali smo to što smo imali i to se više neće ponoviti”.

Vijećnik Salečić je replicirao da se to moglo staviti kod Bonavie, na Koblerov trg i sl..

Komentari