S Ferizovom tattoo pričom ispraćamo veljaču…

Tema 23. izdanja humanitarnog kalendara Riječki dečki bila je tetoviranje, a sav prihod od prodaje namijenjen je Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

124
Foto: Vladimir Mudrovčić

Riječ „freedom“ ispisana na ruci bila je njegova prva tetovaža, ime mu je perzijskog porijekla i znači sreću, a pogled mu noću privlači zvjezdano nebo.
Feriz Alija je tattoo dečko mjeseca veljače, jedan od dvanaestorice odabranih za ovogodišnje 23. izdanje humanitarnog kalendara Riječki dečki.

Foto: Vladimir Mudrovčić

Ovu 2019. kroz mjesece prate nas riječki dečki koji su svoje tijelo ukrasili tetovažama, a motivi su razni, baš kao i razlozi zbog kojih su se na njih odlučili, neke je na tetovaže potakla ljubav, putovanja ili pak fascinacija dalekim zemljama…

Feriz nam je u razgovoru otkrio čime se bavi, što ga zaokuplja i veseli izvan posla, kako je započela njegova tattoo priča.   
Trenutno sam direktor financija u poduzeću Dicta d.o.o. koje se bavi prodajom satova. Također vlasnik sam tvrtke Best.a d.o.o. koja se bavi računovodstvom i poslovnim savjetovanjem. Bavim se financijama iako mi je neostvarena želja astrofizika. Budući ne živim u centru Rijeke već u okolici imam taj luksuz da mogu preko noći promatrati zvijezde bez teleskopa“, kaže nam Feriz.

Slikanje za kalendar Ferizu se svidjelo. Zanimalo nas je kako se osjećao u ulozi manekena.

Pa definitivno je bilo zanimljivo, a dobio sam i par svojih profi fotki. Reakcije su bile super i dobio sam na popularnosti. Uloga manekena mi se skroz dopala iako sam po prirodi prilično sramežljiv“.

Foto: Vladimir Mudrovčić

Ispričao nam povijest svojih tetovaža, prvu je napravio čim je postao punoljetan.

„Moja prva tetovaža bila je s 18 godina i dva dana. Napisao sam na ruku freedom. Bila je odraz nekakvog mladenačkog bunta i želje za individualnom slobodom. Kako volim i slušam između ostalog i punk, dvije tetovaže povezane su sa punk subkulturom. Na jednoj ruci imam tetovažu Cthulhua, mitološkog lika iz knjiga HP Lovecrafta, dok mi je druga ruka popunjena motivima Hayao Miyazakija, japanskog majstora animiranog filma.“

Feriz već razmišlja o novoj tetovaži.

Foto/Instagram

„Naravno da planiram dalje. Pred godinu i četiri mjeseca preminuo mi je pas koji se zvao Bigi i imam u planu tetovažu posvećenu njemu. Imam još planova s tetoviranjem.“   

Otkrio nam je svoje omiljene tattoo majstore. Zanimalo nas je zašto su baš oni pridobili Ferizovo povjerenje.

„Omiljeni tattoo artisti su mi Nikola iz Nai ki tattoo studia u Iki i Lola iz River inka. Oni su mi odradili sve tetovaže. Izabrao sam ih najprije zbog prijateljstva, ali i zato jer mogu moje vizualne fantazije prebaciti na moju kožu.“

Foto/Instagram

Izvan posla Feriz živi posve drugačiju priču od svijeta financija.

Imam kućnog ljubimca, zove se Haku (na japanskom znači bijeli). Dobio je ime po liku iz japanskog animiranog filma Spirited Away. Radi se o njemačkom pointeru kratke dlake fenomenalnog karaktera. Obožavam duge šetnje s njim šumom ili uz more. Često šetamo Kostrenom, ali volimo otputovati i malo dalje. Pratim NBA ligu. 

Uz šetnje sa psom aktivno idem u teretanu, pokušavam raditi na sebi što je više moguće, fizički i mentalno. Nastojim što više čitati. Veliki sam zaljubljenik u „Svijet leda i vatre“ i knjige Joe Abercrombiea.

Velika želja mi je road trip Islandom i posjetiti gradić Bruges u Belgiji u kojem nikad nisam bio, ali za koji sam siguran da me u njemu čeka nešto veliko.
Želim sagraditi drvenu kuću uz eko jezero. To nije dugoročan plan, vjerojatno ću ga ubrzo ostvariti.
Obožavam vegansku kuhinju i volim pripremati razne recepte. Najdraže jelo mi je falafel kojeg je u Rijeci nažalost nemoguće(ili jako teško) naći. Zato između ostaloga često potežem do Zagreba“, podijelio se s nama Feriz svoje planove.

Komentari