Rinčić o nesreći u kojoj je ozlijeđena pješakinja: Očekujem odgovornost gradske uprave Rijeke kako bi se osigurala sigurnost građana

187
rijeka ulica ivana zajca
Foto: Iva Rinčić FB

Nakon što se jutros dogodila teška prometna nesreća u Rijeci u kojoj je stradala pješakinja, na društvenim mrežama o svemu se oglasila i nezavisna vijećnica Iva Rinčić.

“Izrazito me zabrinula vijest o jutrošnjoj teškoj prometnoj nesreći u centru Rijeke. Prvi radni dan nove regulacije prometa i odmah nesreća. Posebno zabrinjava što su tragičnom incidentu prethodila upozorenja o rizicima upravo na tom križanju.

Nesreća u kojoj je autobus, prema neslužbenim informacijama, udario nesretnu ženu, dogodila se na križanju Veslarske i Ulice Ivana pl. Zajca. Činjenica da su vatrogasci morali intervenirati dizanjem autobusa ukazuje na ozbiljnost situacije.
Nevjerojatno zvuči tvrdnja glasnogovornice Autotroleja da su upozoravali na ovu opasnost! Zbog čega nitko nije uvažio riječ struke?!
Očekujem odgovornost gradske uprave Rijeke kako bi se osigurala sigurnost građana. Pitanje sigurnosti pješaka i prometne infrastrukture očigledno zahtijeva hitnu pažnju odgovornih u komunalnim društvima i u Gradu Rijeci.
No, očekujem hitnu akciju i da se u što kraćem roku poduzmu koraci koji će spriječiti slične tragedije u budućnosti. A ne da na premještanje očito spornog pješačkog prijelaza i eventualno premještanje dijela autobusne linije čekamo do iduće nesreće. Tko će onda preuzeti odgovornost?
Nadam se da će se u budućnosti posvetiti veća pažnja sigurnosti u prometu i da će se svi odgovorni uključiti kako bi spriječili slične tragedije, a stradaloj ženi želim brz i uspješan oporavak”, poručila je Iva Rinčić na društvenim mrežama.
Snimka zaslona 2024-01-29 182843
Izvor: Screenshot FB

Komentari