Rijeka pobijedila Celje u pripremnoj utakmici

61
nk rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su Celje (4:0), drugoplasiranu momčad slovenskog prvenstva, u pripremnoj utakmici odigranoj na Rujevici.

Rijeka je odigrala odličnu utakmicu iskoristivši reprezentativnu pauzu za uigravanje pred nastavak prvenstva.

Bijeli su prvo zaprijetili preko Princea (5′), udarac je okušao i Grgić (14′), ali prvih dvadesetak minuta nije donijelo previše prilika.

U 31. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane, Vučkić je pucao glavom preko gola.

Rijeka je povela u 52. minuti. Smolčić je donio loptu pred gol Celja, Karrica gurnuo na bok za Bušnju. Uslijedio je ubačaj, vratar Celja kratko je odbio, ravno na noge Vučkiću 1:0.

U 56. minuti Selahi je okušao udarac s dvadesetak metara, lopta se odbila od braniča Celja, nezgodno promijenila smjer, a vratar Rožman efektnom je paradom sačuvao mrežu.

Pritisak Rijeke vrlo brzo je dao rezultata. Već u 57. minuti Bušnja je ubacio, Obregon glavom prenio loptu do Vučkića koji ne griješi pred golom Celja – 2:0.

Rijeka je do trećeg gola stigla u 62. minuti. Selahi je lijepo izbacio Obregona, koji je uspio okrenuti braniča i nesebično gurnuo za Karricu – 3:0.

Gosti su prijetili u 65. minuti, udarac Koutera obranio je Zlomislić.

Rijeka je pobjedu potvrdila u 77. minuti, nakon što je Selahi srušen u kaznenom prostoru. Obregon je preuzeo odgovornost i pogodio s bijele točke – 4:0.

L.B.

Komentari