Rijeka Outdoor Weekend: 70-ak planinara i 100-tinjak hodača uživalo u programima

74
rijeka outdoor weekend

”Rijeka Outdoor Weekend” se nastavio ovaj vikend, vrijeme je bilo napokon naklonjeno rekreativcima, pa se organizatori mogu pohvaliti dvostrukim programom koji je donio doista atraktivne sadržaje. Turistička zajednica Grada Rijeke doista može biti ponosna projektom koji se pokazao punim pogotkom.

​Sve je započelo subotnjim programom koji je okupio čak sedamdesetak planinara i ljubitelja ove aktivnosti koji su sa Trga Grivica (pred katedralom sv. Vida), uz stručnog vodiča, krenuli na pohod rutom “Dva riječka brda”, atraktivnom laganom stazom: središte Rijeke – Kalvarija – Kozala – Hartera- Lujzijana – Bošket – Trsat – Titov trg, stazom koja je oduševila sve sudionike. Sudionici su upoznali Rijeku iz jedne druge perspektive, stazom koja na turistički atraktivan način povezuje najstarije dijelove grada, najpoznatije crkve, lokacije nekadašnje vodeće svjetske industrije sa modernom Rijekom.

Staza bunkera

​Turistička zajednica Grada Rijeke u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo nastavila je i program nordijskog hodanja i pješačenja, koji je u nedjelju ponudio hodanje atraktivnom rutom “Staza bunkera”. Riječki nordijski dan okupio je, možemo reći rekordan broj sudionika te je njih čak stotinjak krenuo na pohod trasom na potezu: Drenova (Cvetkov trg) – šumski put – Pulac – Katarina – šumski put – Veli vrh – Drenova. Izuzetno atraktivna staza i savršeno vrijeme za hodanje bili su dobitan spoj koji je nedjelju obilježio sjajnim raspoloženjem i uživanjem ljubitelja aktivnosti u prirodi i poklonika zdravog života. Staza koja spaja prekrasnu prirodu i povijesne lokacije Rijeke i njene okolice je ispunila sva očekivanja, kao i organizatori koji su većnu sudionika nagradili prigodnim majicama i maramama. A sudjelovali su pripadnici svih generacija, pa je tako najmlađi sudionik imao 4 godine, a najstarija sudionica čak 86. Taj podatak je na prigodnom zagrijavanju prije polaska kolone izmamio zasluženi spontani pljesak sudionika.

Adventska šetnja

​Izvrstan rekreacijski vikend se tako priveo kraju, a organizatori najavljuju još dva atraktivna programa koja obuhvaćaju Advensku šetnju – program nordijskog hodanja 3. prosinca te poseban događaj – otvaranje nove atraktivne staze u kojem će 16. prosinca zajedno sudjelovati planinari i nordijski hodači. Ne treba sumnjati da svi jedva čekaju navedene datume. Ovaj vikend je potvrdio iznimno veliko zanimanje ljubitelja ovakvih programa koji, prema vlastitim izjavama sudionika, jedva čekaju nove akcije.

Komentari