Rijeka – Olimpija 6:1: pobjednički povratak bijelih na Kantridu

18

Nogometaši Rijeke uspješno su se vratili na Kantridu! Treći “Povratak na Kantridu” bijeli su zaključili dobrom utakmicom i pobjedom protiv Olimpije, trećeplasirane momčadi slovenskog prvenstva.

Uvod u utakmicu bio je vatromet koji je trajao tri i pol minute, nakon što su plavo-bijeli baloni poletjeli nebom iznad Kantride. Vatromet je trajao tri i pol minute, navijanje nije prestajalo 90 minuta i dugo nakon utakmice.

U osmoj minuti Liber je presjekao jedano loše dodavanje obrane Olimpije i odigrao za Drmića u kaznenom prostoru. Napadač Rijeke malo je predugo oklijevao i obrana Olimpije odnijela je loptu.

U 11. minuti lijep udarac Princea obranio je vratar Olimpije koji je odlično reagirao i tri minute kasnije. Vučkić je uspio smiriti ubačaj Vukčevića i potegnuti škaricama, ali Vidovšek je izvadio loptu ispod grede.

I onda se sve otvorilo. Murić je u 24. minuti odlično prošao po desnoj strani i ubacio, a Drmić je poentirao – 1:0.

Samo pet minuta kasnije Kantrida je opet slavila, Murić je ubacio, lopta se kratko odbijala, obrana Olimpije nije brzo reagirala i Drmić je još jednom poentirao.

U 33. minuti Prince je ponovo oprobao udarac sa 16 metara, greda je spasila Olimpiju.

Rijeka je drugi dio otvorila prilikom Vukčeviča čiji je udarac otišao preko grede.

U 52. minuti, dvojac Olimpije koji je ušao u nastavku, kreirao je akciju za gol. Kurež je iščeprkao loptu pored Vukčevića i pronašao Laminea koji je poentirao – 2:1.

I onda je Rijeka još jednom ubacila u brzinu više. U 55. minuti Murić je pucao, vratar Olimpije odbio loptu, a Vučkić je bio najbrži – 3:1.

Josip Drmić hat-trick je zaključio u 59. minuti, Liber se našao u dobroj situaciji, ali nije uspio pucati. Veznjak Rijeke odlučio se za asistenciju i nesebično proigrao Drmića – 4:1.

Rijeka je novi gol postigla u 80. minuti. Merkulov je ubacio, a Obregon trzajem glavom zatresao mrežu – 5:1.

Samo dvije minute kasnije Mudražija je lijepim udarcem sa 16 metara matirao vratara Olimpije, lopta se od vratnice odbila u mrežu – 6:1.

L.B.

Komentari