Rijeka nema niti jednu suvenirnicu na Korzu?

88
Izvor: Lokalpatrioti Rijeka

Lokalpatrioti Rijeka obišli su riječku žilu kucavicu, Korzo i došli do nevjerojatne spoznaje. Naime, Korzo je mjesto koje bi turist posjetio kada bi došao u Rijeku. Prvi potez turista zasigurno bi bio obići centar grada i pronaći neki suvenir ili uspomenu na Rijeku. Isto tako, turist najčešće nema puno vremena, a želja mu je upoznati grad u što kraćem vremenu, pojesti nešto u restoranu i uzeti nešto za uspomenu.

No, na 800 metara Korza nije moguće pronaći niti jednu suvenirnicu. Suvenirnice ima izvan prostora Korza poput Poneštrice, Šta da?, Croatia in Box, Bruketa, Gift shop Zea, no njih turist ne bi vidio jer se ne nalaze na samom Korzu, a i moguće ih je pobrojati na prste jedne ruke. Štoviše, Turistički informativni uredi ne smiju držati suvenire, već samo raspolagati informacijama.

U svezi s ovim pitanjem kontaktiran je i Grad Rijeka, no u Gradu Rijeci trenutno „nema raspoloživih, adekvatnih, slobodnih poslovnih prostora, pogotovo na Korzu, a velik je problem što nemaju niti potrebnu kvalifikaciju za prodaju suvenira.“ Lokalpatrioti Rijeka zaključuju kako mjesto prodaje suvenira trebaju biti sigurna, čista, laka za pronaći, atraktivna i autentična. Suvenir se bavi identitetom mjesta, kažu Lokalpatrioti Rijeka.

Isto tako, za primjer su koristili druge gradove. Dubrovnik u samom središtu grada raspolaže s preko 168 suvenirnica. Pula ima suvenirnice uzduž cijele glavne gradske šetnice. Rijeka? Rijeka nema niti jednu suvenirnicu na glavnoj šetnici, a problem se nalazi i u gradskim propisima i ophođenju. Iako su najčešća roba u suvenirnicama jeftine sitnice, šeširi, ljetne stvari, magneti i slično, Rijeka nema niti to, kažu Lokalpatrioti Rijeka.

Komentari